vremenska prognoza

Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Danas će diljem zemlje biti sunčano i iznadprosječno toplo, s najvišom dnevnom temperaturom od 19 do 24, ponegdje na kopnu i do 25 Celzijevih stupnjeva, prenosi Index prognozu DHMZ-a.

Vjetar u prvom dijelu dana uglavnom slab, popodne umjeren jugozapadni i jugoistočni, u gorju i s jakim udarima. Slično vrijeme očekuje nas i sutra, a za vikend je najavljena promjena.

Od subote će biti ipak promjenjivije, s povremenom mjestimičnom kišom, pa i u obliku pljuskova. Zapuhat će često umjeren, ponegdje i jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Idući tjedan slijedi nam zahlađenje, uz mogućnost mraza, u gorju i snijega, na Jadranu jake i olujne bure, prognozira za HRT Tomislav Kozarić.

Detaljna prognoza za danas

Pretežno sunčano, ujutro lokalno uz mogućnost kratkotrajne magle, popodne prolazno s umjerenom naoblakom. Veća vjerojatnost jutarnje magle ili niskih oblaka postoji uz zapadnu obalu Istre. No u gorskim predjelima i na većem dijelu sjevernog Jadrana bit će podosta sunca. Pritom će na moru biti tiho ili uz slab vjetar, a u gorju danju ponegdje će puhati umjeren jugozapadnjak. Najniža temperatura od 2°C po kotlinama do 11°C na otocima, a najviša od 17 do 22°C.

U nastavku tjedna promjenjivije

Na Jadranu će u petak većinom biti sunčano, u subotu na sjevernom i dijelu srednjeg promjenjivo, mjestimice uz pljuskove i grmljavinu, a prema kraju nedjelje najprije sjeverni Jadran zahvatit će naoblačenje s kišom. Slabo i umjereno jugo, u nedjelju i jako, u subotu prolazno u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura u blagom padu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter