Reagiranje istarskog župana

Boris Miletić: "Bassanese je licemjeran. Umag je devastiran bespravnom gradnjom. Što je on radio po tom pitanju od 2009.!?"

| Autor: Glas Istre
Boris Miletić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Boris Miletić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Nastavno na današnju konferenciju za medije o bespravnoj gradi, održanoj u naselju Mandriol, u Barbarigi, od strane gradonačelnika Umaga Vilija Bassanesea i gradonačelnika Vodnjana Edija Pastrovicchia, u nastavku donosimo reakciju istarskog župana Borisa Miletića.

"Svakako su hvalevrijedni svi napori istarskih gradova i općina u borbi protiv bespravne gradnje, poput 760 odrađenih terenskih očevida komunalnog redarstva Grada Vodnjan. No, vrlo su čudni i krajnje licemjerni komentari gradonačelnika Bassanesea. Vili Bassanese je gradonačelnik Umaga punih 14 godina, a Umag je devastiran bespravnom gradnjom pa se čovjek treba s pravom zapitati - što je on radio po tom pitanju od 2009.!? Prema izvidima na terenu županijske Javne ustanove Nature Histrice, u Umagu je cijela obala devastirana.

Uz obalu su vidljivi betonski zidovi visine 3 m, izbetonirani molovi, a o bespravnoj gradnji na šumskom području da ni ne govorimo! Spomenimo i projekt šetnice u dužini od 40 km s kojim se gradonačelnik Basanesse naveliko hvali. Naime, ne radi se tu ni o kakvoj prirodnoj šetnici, već asfaltiranoj stazi, poput ceste i to uz samo more s ogromnim negativnim utjecajem na prirodu i okoliš. Za navedeni zahvat nužna je procjena utjecaja na okoliš koju je Grad Umag izbjegao na način da, i dalje cijepa zahvat i „uređuje“ šetnicu u segmentima na što je županijska JU Natura Histrica upozorila Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Kao što znamo, nadležnosti građevinske inspekcije su u rukama države, a osobno na ilegalnu gradnju u Istri upozoravam već dugo vremena. Upravo zato mi je drago, da se na moju inicijativu nešto konačno pokrenulo i da je Građevinska inspekcija konačno povećala broj inspektora na terenu, kao i započela s rušenjem nelegalnih objekata. Žao mi je ako to g. Bassaneseu smeta", piše u reagiranju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater