81-GODIŠNJAK IZ ISTRE

Milan Grozić donirao još 100.000 kuna svoje ušteđevine! Od ukupne cifre koju je podijelio se zavrti u glavi

Ambulanta je zahvaljujući Groziću sada dobila još četiri aparata vrijedna 101.000 kuna: spirometar koji koristi u pulmološkoj dijagnostici, holter tlaka za 24 satno mjerenje krvnog tlaka, holter tlaka s programima za centralni krvni tlak te analizu pulsne brzine te ABI sustav koji služi za dijagnostiku periferne vaskularne bolesti

| Autor: Gordana Čalić Šverko
Milan Grozić (snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Milan Grozić (snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Milan Grozić, donator iz Vranja, sela u blizini tunela Učka, zadnjih prosinačkih dana donirao je ambulanti obiteljske medicine Istarskih domova zdravlja u Lupoglavu četiri aparata vrijedna 101.000 kuna: spirometar koji koristi u pulmološkoj dijagnostici, holter tlaka za 24 satno mjerenje krvnog tlaka, holter tlaka s programima za centralni krvni tlak te analizu pulsne brzine, što govori o krutosti ili elastičnosti stijenki krvnih žila, te ABI sustav koji služi za dijagnostiku periferne vaskularne bolesti.

- Ovo nama znači jako puno. Mi smo mala ambulanta od svega tisuću pacijenata, u ruralnom području, izolirana, skroz na sjeveru Istre, i s ovom drugom Grozićevom donacijom, prethodno je donirao novi ultrazvučni aparat, mislim da smo postali najopremljenija ordinacija u širem okruženju, a rekla bi možda čak i u Hrvatskoj, zadovoljna je spec. obiteljske medicine Tina Zavidić koja za istarskog dobrotvora, kako još nazivaju Milana Grozića, ima samo riječi hvale.

Umirovljeni ekonomist zdravstvu Istarske i Primorsko-goranske županije donirao je ukupno 601.000 kuna ušteđevine što je moguće i najveća pojedinačna donacija koju je jedan umirovljenik namijenio hrvatskom zdravstvu. - Zadovoljan sam, sretan i ponosan da sam pomogao barem malo, jer zdravstvu treba puno, reći će Grozić.

Svoj humanitarni pohod započeo je u siječnju prošle godine s 200.000 kuna doniranih Istarskim domovima zdravlja: sto tisuća kuna za nabavu ultrazvučnog aparata za ordinaciju opće medicine u Lupoglavu, i isto toliko Ispostavi Pazin za palijativu i za medicinsko-kemijski laboratorij. Potom je u dva navrata u veljači i svibnju, ukupno 300.000 kuna donirao i Thalassotherapiji Opatija u susjednoj Primorsko goranskoj županiji, vodeći računa o činjenici da je koriste i građani Istarske županije. Thalassotherapija je dobivena sredstva uložila u uređenje prostora dermatologije i neurologije.

gg

Rodom iz Vranja, godinama je bio na rukovodećim mjestima osiguravajućeg društva u Rijeci, gdje je završio i Ekonomski fakultet. Imao je dobra primanja, izgradio je obiteljsku kuću u Matuljima, prodao ju je i uredio ruševnu kuću u selu Vranja gdje sada živi. Ostvario je solidnu ušteđevinu i odlučio barem malo pomoći zdravstvu. Sada je ponovo pomogao Lupoglavu, općini u koju se vratio prije osam godina i u kojoj je bio do svoje dvadesete, te je na taj način Istarsku županiju izjednačio s Primorsko goranskoj jer u svaku je usmjerio po 300.000 kuna.

- Da ubrzamo proceduru, pitao sam liječnicu u lupoglavskoj ambulanti što bi joj najviše pomoglo i direktno se obratio dobavljačima: Labeni, društvu s ograničenom odgovornošću, Bioelektronici i BTL Medical Technologiesu. Uspio sam dogovoriti da smanje cijenu s prvotnih 115.000 kuna, svaki je ponešto smanjio. Uplatio sam sredstva aplikacijom George instaliranom na mom pametnom telefonu. Od četiri aparata, tri su već stigla u ambulantu, a jedan, najskuplji trebao bi stići za nekoliko dana, rekao je Grozić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter