TISAK ZATVORIO TRGOVINU

U starom Labinu i Rapcu ne mogu se kupiti novine

| Autor: Branko BIOČIĆ
Zatvorena trgovina Tiska u starom Labinu

Zatvorena trgovina Tiska u starom Labinu


U labinskom starom gradu kojeg lokalna vlast želi obnoviti i oživjeti, više se ne mogu kupiti novine. Naime, trgovina Tiska ovih je dana zatvorila svoja vrata, a od 1. prosinca poduzeće Jedinstvo, koje ima nekoliko trgovina u Labinu, između ostalog i u starom gradu, više ne prodaje novine.

Poslovnica Hrvatske pošte na starogradskom trgu radi samo od ponedjeljka do petka i to od 12 do 15,30 sati pa za biljege, odnosno taksene marke za podneske na obližnjem sudu ili katastru treba otići u Podlabin ili pričekati otvaranje pošte. Slična je situacija i u Rapcu gdje je Tisak zatvoren zimi, a u marketu Jedinstva na rivi ne drže više novine pa se Rapčani žale da više ne mogu kupiti tiskovine u svom mjestu. Time je posebno zakinuta starija populacija koja nije vična internetu i portalima, već je voljela u rukama držati novine, čitati i listati ih i po nekoliko puta tijekom dana.

I u Nedešćini, središtu općine Sveta Nedjelja, odavno je zatvoren kiosk s novinama koje se mogu ipak kupiti u marketu Studenca, ali mještani se žale da više nemaju banku ni bankomat, a Pošta im radi samo od 8 do 11 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum