PRIRUČNIK ZA OPUŠTANJE

Nagrađeni projekt rovinjskih učenica Mie Stupin i Ilarie Suman

| Autor: Glas Istre
Nagrađene učenice s mentoricom

Nagrađene učenice s mentoricom


Kratak priručnik za opuštanje mladih autorica Mie Stupin i Ilarie Suman kojeg je izdao Savjet mladih Grada Rovinj proglašen je jednim od najboljih i najoriginalnijih projekta na susretu društva Naša djeca u Zagrebu. Projekt je u Zagrebu predstavila autorica i članica Savjeta mladih Mia Stupin koja je zajedno s učenicama prisustvovala susretu društva.

Ideja je krenula upravo od autorica, koje su ujedno i članice Savjeta mladih Grada Rovinja kako bi podigle svijest o važnosti mentalnog zdravlja među mlađom populacijom, posebice obzirom na posljednje dvije godine koje su, između ostalog, i zbog pandemije koronavirusa bile izrazito izazovne za njih.

Priručnik je dvojezičan i interaktivan, kratak i praktičan, a njegov mu format omogućuje da se lako može spremiti među knjigama i bilježnicama. Ukratko su opisane tehnike kojima se mogu rješavati situacije anksioznosti i straha primjerice pred ispit ili u drugim stresnim situacijama.

Ovo je jedan način na koji se Savjet mladih pokušava približiti potrebama njihovih vršnjaka te pridonijeti da se u našem društvu eliminira taboo mentalnih problema. Jedan je od ciljeva i upoznavanje mladih s radom i aktivnostima Savjeta mladih čijim se članovima mogu uvijek obratiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of