VRIJEDNA NEKRETNINA U CENTRU GRADA

Mon Perin i Plinio Cuccurin odustali od dražbe za vodnjansku Astru. Što će napraviti Grad Vodnjan?

Iako je Terra Vallis, tvrtka povezana s uspješnim baljanskim poduzetnikom Plinijom Cuccurinom, za renoviranje zgrade Astre, smještene na prilično atraktivnoj lokaciji, imala gotovo do detalja razrađen projekt s ukupnim ulaganjem vrijednim preko šest milijuna eura, odluka da se od toga odustane motivirana je željom da se Gradu Vodnjanu, zbog održavanja dobrosusjedskih odnosa, kao i činjenice da se Astra nalazi u "njihovom dvorištu", prepusti pozicija favorita na samom natječaju. Poanta je, kažu naši izvori, o džentlmenskom ponašanju Bala prema Vodnjanu

| Autor: Robert FRANK
Zgrada Astre (Snimio Danilo Memedović)

Zgrada Astre (Snimio Danilo Memedović)


Sada je to i definitivno: Terra Vallis, menadžment kompanija koja upravlja kampom Mon Perin u Balama, odustala je od davanja ponude za kupnju zgrade Astre, nekadašnje osnovne škole i tvornice obuće u centru Vodnjana. Radi se o nekretnini za koju danas ističe rok za plaćanje jamčevine, a prodavat će se na elektroničkoj javnoj dražbi od 30. studenog do 14. prosinca ove godine, s početnom cijenom od 8,4 milijuna kuna. Prema dosad dostupnim informacijama, osim Grada Vodnjana, interes je bio pokazao i jedan ruski investitor te Terra Vallis.

ggPlinio Cuccurin

Iako je Terra Vallis, tvrtka povezana s uspješnim baljanskim poduzetnikom Plinijom Cuccurinom, za renoviranje zgrade Astre, smještene na prilično atraktivnoj lokaciji, imala gotovo do detalja razrađen projekt s ukupnim ulaganjem vrijednim preko šest milijuna eura, odluka da se od toga odustane motivirana je željom da se Gradu Vodnjanu, zbog održavanja dobrosusjedskih odnosa, kao i činjenice da se Astra nalazi u "njihovom dvorištu", prepusti pozicija favorita na samom natječaju. Poanta je, kažu naši izvori, o džentlmenskom ponašanju Bala prema Vodnjanu.

ggEdi Pastrovicchio

Tu nam je informaciju kratko potvrdio i načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio, koji je prije mjesec dana upravo s Plinijom Cuccurinom i svojim kolegom, gradonačelnikom Vodnjana Edijem Pastrovicchiom, obišao objekt Astre.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater