Dobro prihvaćen model

U Poreču 14 obitelji dobilo pravo na subvencije prilikom rješavanja stambenog pitanja

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Poreč)

(Foto: Grad Poreč)


Ukupno 14 obitelji s područja Grada Poreča-Parenzo danas je dobilo odluku o subvencioniranju kupnje stana, gradskoj novčanoj pomoći kojom im se pomaže i pruža mogućnost da nastave živjeti i raditi u svom gradu. Odluke je potpisao gradonačelnik Loris Peršurić i odmah su uručene korisnicima subvencija, na prigodnom primanju u Maloj gradskoj vijećnici.

 -Kao grad koji ima konstantni porast broja stanovnika i porast porečkog gospodarstva koji zapošljava veliki broj ljudi i obiteljima osigurava sigurnu egzistenciju, želimo našim sugrađanima pružiti mogućnost da ostanu živjeti i raditi u svom gradu. Među prvim smo gradovima u Hrvatskoj koji smo se odlučili na ovakav način subvencioniranja, prilikom same kupnje. Potreba je puno i na ovaj smo način najbrže i najefikasnije željeli pomoći građanima u stjecanju stana, rekao je gradonačelnik okupljenima na potpisivanju.

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

Kako je podsjetio, ovo je četvrti program subvencioniranja koji provode. Pritom je napomenuo kako pokušaj programa gradnje POS stanova APN-a, od prije par godina nije bio poticajan za korisnike, ali i za sam gradski proračun koji također puni od samih građana. Zato je grad krenuo u svoj model subvencioniranja, koji se pokazao dobro prihvaćenim.

Kako je istaknuo pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Damir Hrvatin, ova vrsta pomoći ne isključuje prijavu na državne subvencije, te kandidati, ukoliko imaju uvjete mogu ostvariti i dodatne pomoći. Podnositelji su mogli podnijeti zahtjev za subvencioniranje kupnje samo jednog stana, a površina stana čija se kupnja subvencionira ovisi o broju članova zajedničkog kućanstva.

U ovogodišnjem proračunu Grada Poreča-Parenzo za ovo subvencioniranje osigurano je 1.500.000 kuna. Kako najavljuje gradonačelnik, sredstva za tu srhu planirat će se i u proračunu za iduću godinu, a nastavljaju osluškivati potrebe građana i raditi na novim programima subvencioniranja.

- Ulažemo u škole, vrtiće, zdravstvo, sve kako bi zadržali i povećali razinu kvalitete i standard života u našem gradu. Mislim da je najvažnije od svega biti partner i pomagati svim generacijama - od naših najmlađih do najstarijih sugrađana i na tome ćemo nastaviti raditi.

Nakon zaposlenja, rješavanje stambenog pitanja jedno je od ključnih pitanja pogotovo za mlade obitelji i želimo im biti podrška i pomoć na tome putu, zaključuje gradonačelnik Peršurić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum