ROVINJ

U Rovinjskom Selu gradit će se vrtić vrijedan devet milijuna kuna


U postupku javne nabave podnesena je žalba na odluku o odabiru izvođača za gradnju seljanskog vrtića čime se okončanje postupka i ugovaranje radova prolongira ovisno o nalazu Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave

Grad Rovinj nastavlja s kontinuiranim ulaganjem te održavanjem velikih investicijskih radova čiji se početak, odnosno nastavak planira ove jeseni. Tako će se početi graditi oborinska kanalizacija Borik-Bolničko naselje u Ulici Luigija Montija. Dosad je izvedena prva etapa u dužini od 180 metara, a do 16. studenog planiraju se okončati ugovoreni radovi, odnosno 60 metara nove oborinske odvodnje. Radove izvodi tvrtka Riko iz Ljubljane, a ukupni iznos radova je 498 tisuća kuna.

Početkom srpnja je uređeno novo dječje igralište u sklopu parka Valdibora. S obzirom da je ustanovljena primjedba na kvalitetu izvedene gumene podloge, od izvođača je zatraženo uklanjanje svih nedostataka do razine prihvatljive estetske i funkcionalne izvedbe. Igralište je u uporabi te će Izvođač o svom trošku otkloniti dostavljene primjedbe do 30. studenog. Radovi su ugovoreni s tvrtkom Vladimir Gortan iz Pazina, za iznos od 829 tisuća kuna.

U tijeku je završna faza provedbe postupka javne nabave za izgradnju parkirališta kao i prilaznog stubišta u Ulici Valpereri.

Parkiralište ima ukupno 45 parkirnih mjesta od kojih su tri prilagođena za osobe s invaliditetom. Popločenje parkirališta izvodi se betonskim travnatim rešetkama, a osnovni prilaz u asfaltu. Na parkiralištu i betonskom stubištu izvodi se javna rasvjeta, a okolna zelena površina će se hortikulturno urediti. Radove izvodi Cesta iz Pule za 1,24 milijuna kuna. U tijeku je provođenje postupka javne nabave za izgradnju zgrade područnog vrtića u Rovinjskom Selu. U postupku javne nabave podnesena je žalba na odluku o odabiru izvođača čime se okončanje postupka i ugovaranje radova prolongira ovisno o nalazu Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave. Vrijednost projekta iznosi više od devet milijuna kuna. (C. B. GALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini