Arheološkom muzeju Istre

  NAGRADA "JOSIP BRUNŠMID" Veliko priznanje za "Prapovijest u rukama" Đeni Gobić-Bravar i Maje Čuka

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Izložbom se na interaktivan način željelo približiti i objasniti razdoblje prapovijesti na području Istre. Mnogobrojnim replikama i idejnim rekonstrukcijama razvoja nastambi i ukopa tijekom prapovijesti, željelo se svima pa tako i osobama s invaliditetom, prikazati razvoj čovjeka od samih početaka (paleolitika) do kraja željeznog doba

  

Arheološki muzej Istre ove je godine osvojio vrijednu nagradu, "Josip Brunšmid" Hrvatskog arheološkog društva u kategoriji za realiziranu izložbu "Prapovijest u rukama", autorica Đeni Gobić-Bravar i Maje Čuka, kojom se doprinijelo širenju i popularizaciji arheologije.

Izložbom se na interaktivan način željelo približiti i objasniti razdoblje prapovijesti na području Istre. Mnogobrojnim replikama i idejnim rekonstrukcijama razvoja nastambi i ukopa tijekom prapovijesti, željelo se svima pa tako i osobama s invaliditetom, prikazati razvoj čovjeka od samih početaka (paleolitika) do kraja željeznog doba kada na ova područja dolazi pismo, a samim tim započinje povijest.

- Hrvatsko arheološko društvo, svjesno važnosti približavanja arheoloških sadržaja široj publici, a naročito osjetljivim skupinama kao što su osobe s invaliditetom, prepoznalo je kvalitetu naše izložbe i odlučilo nam je dodijeliti ovu važnu nagradu. Ovim putem im se još jednom zahvaljujemo na iskazanoj časti, vele iz Arheološkog muzeja Istre.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of