KOPRIVNICA

Županija: 700 tisuća kuna za specijalističke ordinacije izvan Koprivnice

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na potpisivanju sporazuma o osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu u utorak je u Koprivnici rečeno da je županija ove godine osigurala više od 700.000 kuna za mrežu specijalističkih ordinacija izvan središta županije.  

Kako bi se mreža specijalističkih ordinacija nastavila širiti izvan Koprivnice, čime bi usluge liječnika specijalista građanima postale dostupnije i kvalitetnije, Koprivničko-križevačka županija ove je godine osigurala više od 700.000 kuna.

Zahvaljujući takvom sustavu, koji je na tom području zaživio prije sedam godina, samo 2021. godine pacijenti su obavili gotovo četiri tisuće pregleda na koje nisu morali potrošiti ni mnogo vremena ni novca, što je iznimno važno za očuvanje i kontrolu zdravlja.

Sporazum su danas u Koprivnici potpisali čelnici županije i županijskih zdravstvenih ustanova.

Na području županije već sedam godina provodi se projekt kojim se stanovnicima križevačkoga i đurđevačkog dijela nastoji omogućiti da na specijalističke liječničke preglede ne odlaze u nekoliko desetaka kilometara udaljenu Koprivnicu, nego da ih obave u blizini mjesta stanovanja, rečeno je prilikom današnjeg potpisivanja sporazuma  o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu. 

"Kroz specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu osigurali smo liječnike specijaliste u našim ispostavama u Križevcima i Đurđevcu te mogu reći kako je, prema povratnim informacijama od pacijenata, ova usluga od iznimne važnosti. Zahvaljujem ravnateljima i liječnicima koji obavljaju preglede. Želja nam je i njezino dodatno proširenje osiguranjem stručnih timova u granama medicine za kojima postoji potreba", istaknuo je župan Darko Koren.

Stanovnicima Križevaca i okolice dostupne su tako usluge specijalista psihijatrije, ortopedije, interne medicine i otorinolaringologije, a od ove godine i urologa.

Mještani đurđevačkog dijela Podravine na raspolaganju pak imaju specijalističke ambulante oftalmologije, interne medicine, opće kirurgije i otorinolaringologije.

"Zahvaljujem županiji na financijskoj potpori, a svim kolegama specijalistima iz Opće bolnice Koprivnica što kroz specijalističko-konzilijarnu zaštitu omogućavaju stanovnicima križevačkoga i đurđevačkog dijela županije dostupnost usluga za koje bi pacijenti inače trebali putovati u koprivničku bolnicu", rekao je ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić.

Ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković poduprla je taj županijski projekt i zahvalila liječnicima specijalistima koji su u nj uključeni te županiji na osiguranom novcu.

Čelnica županijskoga Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla istaknula je da takva "sinergija svih sudionika projekta" uvelike pridonosi kvaliteti zdravstvene skrbi, zbog čega pacijenti imaju nemjerljivu korist.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini