KRAPINA

Župan Kolar: Država preuzima zdravstvene ustanove u koje smo mi ulagali

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na sastanku izaslanstva Primorsko-goranske županije sa Zlatkom Komadinom na čelu domaćin - župan Željko Kolar rekao je u srijedu u Krapini da izmjenom Zakona o zdravstvenoj zaštiti država preuzima osnivačka prava nad zdravstvenim ustanovama u koje je županija uložila stotine milijuna kuna.  

U krapinskom Poslovno-tehnološkom inkubatoru izaslanstva dviju županija razgovarala su o suradnji u poduzetništvu, ruralnom razvoju, poljoprivredi, školstvu i zdravstvenom turizmu te o temama koje se odnose na te županije i kvalitetu života građana.

Dobra suradnja Krapinsko-zagorske i Primorsko-goranske županije traje godinama, a sudionici sastanka su se dogovorili o mnogim projektima radi nastavka i jačanja suradnje. Posebno je istaknut zajednički nastup na trećim tržištima, a Kolar je rekao kako će se zahvaljujući dogovorenoj suradnji dvije županije nadopunjavati, što je primjer dobre prakse.

Jedan od gorućih problema, složili su se župani, jest izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti i predviđena centralizacija zdravstvenog sustava. Kolar je rekao kako to znači da bi država preuzela osnivačka prava nad zdravstvenim ustanovama u koje je županija uložila više od stotinu milijuna kuna.

„Stoji li iza ovoga grubog centraliziranja zdravstva u Republici Hrvatskoj možda privatizacija specijalnih bolnica?” upitao se Kolar.

Komadina je rekao kako je u pozadini možda prodaja lječilišta, a Vlada, koja, kako je istaknuo, ne zna upravljati državnim sustavom, neće znati upravljati ni županijskim sustavom.

„Od zapuštenih institucija stvorili smo respektabilne specijalne bolnice i sve druge institucije. Krapinsko-zagorska sa svojim toplicama i Primorsko-goranska županija sa svojim terapijama izmjenjuju se u kvaliteti i dobivanju državnih nagrada u turizmu i u zdravstvu”, rekao je Komadina.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater