osuđen na šest i pol godina zatvora

ZDRAVKO MAMIĆ PODNIO OSTAVKU NA DUŽNOSTI U DINAMU: Bosna i Hercegovina je moja prva domovina, tu ću služiti kaznu ako treba

Zdravko Mamić (Hina)

Zdravko Mamić (Hina)


Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić, kojemu je u Vrhovni sud potvrdio presudu Županijskog suda u Osijeku od šest i pol godina zatvora, rekao je na konferenciji za novinare u Mostaru da je podnio ostavku na sve pozicije u Dinamu, piše Direktno.hr.

"To je završena priča", poručio je. Tako više nije član skupštine ni savjetnik. 

"Bosna i Hercegovina je moja prva domovina. Ako budem služio kaznu, služit ću je u Bosni i Hercegovini. Nikad nisam bio formalno bjegunac, kako čovjek može pobjeći iz vlastite države? Bio sam na službenom putu kad je bila presuda, nisam bio dužan tamo se pojaviti, kad je presuda izrečena, ostao sam u svojoj matičnoj državi", počeo je Zdravko Mamić.

Rekao je da je 1971. godine kao 11-godišnjak došao u Dinamo i da je u klubu proveo 50 godina. 

"Uvijek mi je Dinamo bio iznad života", dodao je. 

Dodao je da je brigu za Dinamo počeo voditi 1992. godine. Dodao je da nije mogao gledati pet mjesto u prvom prvenstvu Hrvatske i gubitak u finalu protiv Inkera. 

"Napravio sam puč, doveo Ćiru Blaževića i iduće godine smo bili prvaci", rekao je Mamić.

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora s četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru s četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca. Uz to, Vrhovni sud je ukinuo presudu u dijelu koji se odnosi na optužbu da je Zoran Mamić poticao Pernara na zlouporabu te je u tom dijelu naloženo ponovljeno suđenje, priopćio je najviši sud.

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.

Zoran Mamić je nakon toga podnio ostavku na mjesto trenera i sportskog direktora Dinama. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter