KAŽE DA SE "MALO POPILO"

Darko Krušlin, osječki sudac koji je bio na čelu sudskog vijeća koje je osudilo Zdravka Mamića, PRIZNAO DA JE OD MAMIĆA UZEO SKUPOCJENI SAT, NO BRZO GA JE VRATIO

| Autor: Glas Istre
Darko Krušlin (Snimio Vlado Kos / Cropix)

Darko Krušlin (Snimio Vlado Kos / Cropix)


Darko Krušlin, osječki sudac koji je bio na čelu sudskog vijeća koje je osudilo Zdravka Mamića na šest i pol godina zatvora, očitovao se o optužbama koje je na njegov račun posljednjih dana iznio pravomoćno osuđeni bivši Dinamov čelnik.

Krušlinovo očitovanje predsjedniku Županijskog suda u Osijeku Zvonku Vrbanu procurilo je u medije, a u njemu je potvrdio da je od Mamića uzeo sat, ali i da ga je vrlo brzo vratio.

Podsjetimo, Mamić je u svom iskazu, koji je lani u listopadu poslao USKOK-u, ustvrdio da je 24. srpnja 2017. na stadionu Dinama, nakon završetka utakmice između Hrvatske i Ukrajine upoznao suca Krušlina i njegovog kolegu Zvonka Vekića. Dodaje kako je u jednom trenutku skinuo sat s ruke i stavio ga na Krušlinovu ruku.

- On je otišao s mojim poklonom na ruci u Osijek. Svemu ovome je prisustvovao osječki poduzetnik Drago Tadićkoji se cijelo vrijeme s nama družio i pio, rekao je tada Mamić.

U očitovanju koje je objavio Telegram, Krušlin tvrdi da se s Mamićev prvi put susreo dok još nije bilo određeno da će on suditi Mamiću za izvlačenje novca iz Dinama. Prema Krušlinovom obrazloženju, susret se dogodio dok je još trajalo optužno vijeće, dakle još prije kraja studenoga 2016. kada je prva optužnica protiv Mamića potvrđena. Krušlin tvrdi da tada još nije bio potvrđen za predsjednika sudskog vijeća koje će voditi proces, prenosi Telegram.

Priznao je potom da je bio na utakmici na Dinamovom stadionu i to u Plavom salonu. Bilo je tamo još ljudi, među ostalima i Zoran Škorićiz Osijek Koteksa kojeg spominje i sam Mamić.

- Popilo se, no već na povratku prema Osijeku, kada sam postao svjestan da mi je Mamićev sat na ruci, odlučio sam vratiti taj nedopušteni dar, rekao je Krušlin prema pisanju Telegrama.

Predao ga je, tvrdi, još tijekom vožnje Škoriću i zamolio ga da ga odnese natrag Mamiću. Ovaj je to i učinio.

Krušlin se očitovao i na Mamićevu optužbu o druženju u vikendici Željka Dolačkog. Prema Mamićevoj verziji, 27. prosinca 2017. ondje je bilo slavlje njegovog odvjetnika Veljka Miljevića. Krušlin je, navodno, došao u društvu s Pribićem, Dragom Tadićem i sucem Zvonkom Vekićem. Pričao je s Mamićem o njegovom predmetu, te mu rekao da ga mora osuditi iako ne vjeruje da je kriv. Mamića je to, kako je sam rekao, toliko razbjesnilo da je umalo došlo do fizičkog obračuna.

Sudac Krušlin potvrdio je da je doista bio u vikendici u Buševcu, no nije se mogao sjetiti točnog datuma, osim da se radilo o blagdanskom razdoblju. Uvjerava da se samo odazvao na Miljevićev poziv i da je mislio da se radi o božićnom domjenku njegovog odvjetničkog ureda. Tvrdio je, piše Telegram, da uopće nije znao da će Mamić biti ondje. Nikakve sporne komunikacije, prema sučevim riječima, nije bilo.

Sudac Krušlin očitovao se i o spornoj fotografiji u VIP salonu Dinamovog stadiona na kojoj se nalazi u društvo člana izvršnog odbora kluba Adolfa Kožula. Mamić je u svom iskazu naveo da je Krušlin, zajedno s ostalim sucima često dolazio, čak i tijekom suđenja. Prozvani sudac pak uvjerava da je ta snimka nastala dugo nakon što je izrekao osuđujuću presudu Zdravku Mamiću i suoptuženima, piše Telegram.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum