SPLIT

Zbog požara u Segetu Gornjem oko sat vremen bilo zaustavljeno slijetanje zrakoplova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Požar koji je dans buknuo u Segetu Gornjem u zaleđu Trogira u poslijepodnevnim satima se širi prema istoku i sjeveru, a oko sat vremena zbog tog požar bila je na snazi mjera zaustavljanja slijetanja zrakoplova u splitsku zračnu luku.

"Hrvatska kontrola zračne plovidbe je procijenila da je zbog ovog požar nesiguran prostor za slijetanje zrakoplova u zračnu luku pa je slijetanje zrakoplova oko sat vremena bilo preusmjereno,a tri su zrakoplova sletjela u zadarsku zračnu luku, jedan u zračnu luku dr. Franjo Tuđman u  Zagrebu, rekao je za Hinu  Mate Melvan, voditelj  službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj zračnoj luci.
 Po njegovim riječima dva su avioprijevoznika poslijepodne otkazala svoje uzlijetanje s piste splitske zračne luke za sutra.
"Stanje se počelo normalizirati oko 15,30 sati pa će, zbog mjera zaustavljanja slijetanja zrakoplova u splitsku  zračnu luku, biti stanovitih kašnjenja u nastavku prometa," rekao je Melvan.
Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević izvijestio je kako su u poslijepodnevnim satima povećane vatrogasne snage koje gase ovaj požar, a na požarištu je angažirano 170 vatrogasca i 50 vatrogasnih vozila. Osim toga, kako su izvijestili vatrogasci, u gašenju požar sudjeluju i dva kanadera te dva air traktora.
"Prema informacijama kojim raspolažemo u ovom je požaru izgorjela jedna kamp kućica, no nije poznato je li ona bila napuštena na terenu koji je zahvatio požar," kazao je Kovačević

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini