ZAGREB

Završna manifestacija projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj 2019.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Završna manifestacija projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj 2019., kojoj je cilj potaknuti izvrsnost hrvatskih studenata kako bi ostali u Hrvatskoj, održana je u srijedu u Zagrebu u organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista.

 Ovo je peta godina akcije tijekom koje su studenti trebali napisati projekt u tri kategorije: inovativna Hrvatska, izvorno hrvatsko i financijaš, koji su vezani za tri osnovna tematska smjera nacionalne razvojne strategije.

 Manifestaciju, koja je održana u Tvornici kulture, podržali su i pozdravili rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, državni tajnik u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Ivica Bošnjak te državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak.

 Oni su naglasili važnost doprinosa mladih ostanku u Hrvatskoj i povratak u Hrvatsku onih koji su otišli van.

 Ako odete van, nastojte se vratiti, poručio im je Boras, dok je Bošnjak izrazio nadu da su mjere njegova ministarstva pomogle ublažavanju stope iseljavanja koja je prošle godine bila smanjena za 16 posto u odnosu na prethodnu godinu.

 Prijavljujte se na projekte, budite aktivni, nije dovoljno samo studirati, kazala je Branka Ramljak.

 Ovo je podrška mladima da svoje znanje ne poklanjaju Irskoj i drugim zemljama nego da ga iskoriste za stvaranje dobra života ovdje i nadam se da će njihov trud to potvrditi. Fali nam samo malo hrabrosti, kazao je glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini