ZAGREB

Završio ZGHACK: Najbolji su "Eko suncokreti" iz OŠ Medvedgrad

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na ZGHACK-u, najvećem hackathonu za osnovnoškolce u rješavanju izazova iz zaštite okoliša i gospodarenja otpadom, koji je završio u nedjelju u parku Bundek, "Eko suncokreti" iz Osnovne škole Medvedgrad proglašeni su najboljim timom.

"Zbog klimatskih promjena to natjecanje osobito je važno jer daje mogućnost mladima da prezentiraju ideje te prijedlozima rješenja daju doprinos za bolji i zeleniji grad", rekla je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec.

Zahvalila je članu Uprave Zagrebačkog holdinga Borisu Sesaru koji je „dobri duh“ prvog ZGHACK-a na kojem je sudjelovalo 14 timova s gotovo sedamdesetero učenika iz 10 osnovnih škola.

Nakon natjecateljskog dijela u kojem je šest timova od 3. do 4. razreda i osam timova od 5. od 8. razreda prezentiralo virtualna rješenja koja su 20. i 21. svibnja razvijali u Zagrebačkom inovacijskom centru na Minecraft Education Edition platformi, po tri tima iz obje dobne skupine sa mentoricama osvojilo je vrijedne nagrade sponzora.

Finale ZGHACK-a završilo je svečanim uručenjem brojnih nagrada, a "Eko suncokreti", s najviše osvojenih bodova stručnog žirija, ujedno su osvojili i glavnu nagradu za svoju školu - uređenje kompletnog okoliša, sponzora Croatia Osiguranja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater