SISAK

Zastupnik Celjak ministru Fuchsu: Odgoditi početak nastave na Banovini

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sisački saborski zastupnik Ivan Celjak (HDZ) predložio je ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu da se za učenike osnovnih škola na potresom pogođenom području odgodi početak nastave.

"Obratili su mi se zabrinuti roditelji i učitelji s područja grada Siska kako većina djece nije spremna za odlazak u prostore škole, a posebno u ovim nesigurnim vremenima u druge, djeci nepoznate objekte. U zadnjih 18 dana naša djeca u Sisku osjetila su oko 850 potresa", napisao je Celjak. 

Kako je istaknuo, nitko, a pogotovo djeca, nije očekivao da će im se životi, obveze i navike promijeniti u samo nekoliko sekunda. "I jutros smo osjetili potres. Roditelji osnovnoškolske djece, ali i učitelji ističu kako su djeca u strahu, reagiraju na svaki šum odbijaju ući u vlastite domove, žele blizinu roditelja, a moraju na nastavu u školske objekte", ističe Celjak u prijedlogu ministru Fuchsu.

Celjak je napisao da je jedina ispravna odluka odgoda nastave u osnovnim školama u Sisku "radi najboljeg interesa djece".

"Konvencija o pravima djeteta kaže da se u svim postupcima s djecom prvenstveno mora voditi računa o najboljem interesu djeteta", stoji, među ostalim, u prijedlogu Ivana Celjaka.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater