SISAK

Sisak: Ivan Celjak (HDZ) - Župan za novi početak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pod motom "Župan za novi početak" svoj izborni program u utorak je u Sisku predstavio saborski zastupnik, čelnik županijskoga HDZ-a i kandidat za sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak.

"Motivacija za kandidaturu za župana sisačko-moslavačkog proizlazi iz velike katastrofe koja nam se dogodila. Svjestan sam da sada više nego ikada našoj županiji i našim sugrađanima treba jedan novi početak, jedan pravi početak, koji moj tim i ja možemo ponuditi i realizirati", rekao je Celjak.

Istaknuo je kako su najvažniji sugrađani - da ih vrate u njihove domove, da vrate djecu u njihove škole, da obnove gospodarske objekte i privuku nove gospodarstvenike i investitore te da se što prije potpuno normalizira život u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Govoreći o obnovi, Celjak je rekao da u županiji treba ostvariti takve uvjete da se u njoj ne samo ostaje, nego i naseljava. Najavio je utemeljenje skupine stručnih ljudi za obnovu i razvoj kako bi se pomoglo stanovništvu i gospodarstvenicima u obnovi, pri čemu je istaknuo važnost obnove gospodarskih objekata kako bi se što prije ostvario povrat uloženog novca. Također je rekao kako je potrebno osnovati kreditnu liniju za gospodarstvenike s 0 posto kamata.

U poljoprivrednoj proizvodnji, istaknuo je Celjak, najvažniji su siguran tržišni plasman proizvoda, poticajne mjere, ekološka proizvodnja te utemeljenje poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora. Kad je riječ o razvoju turizma, istaknuo je dosad neiskorištene potencijale termalne vode u Topuskom, moslavačke vinske ceste i promidžbu autohtone vinske sorte škrleta te povećanje smještajnih kapaciteta Parka prirode Lonjskog polja. 

Najavio je, među ostalim, pomoć jedinicama lokalne samouprave pri konkuriranju za infrastrukturne projekte i zaštitu od poplava kroz fondove Europske unije. Najavio je i nove projekte u prometnoj infrastrukturi, odgoju i obrazovanju, sportu, znanstvenim istraživanjima, zdravstvu, kulturi te brizi o starijim i nemoćnim osobama. Rekao je kako doprinos branitelja ukupnome društvenom životu nije dovoljno prepoznat te je najavio utemeljenje memorijalnog centra Domovinskog rata.

Na predstavljanju programa bili su predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a te državna tajnica demografije i mladih Željka Josić.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of