KRAPINA

Zagorje s 46 novozaraženih, ponovno se otvara covid-odjel u Krapinskim Toplicama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 46 novih slučajeva zaraze, preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus, a ponovo se otvara covid odjel u bolnici u Krapinskim Toplicama, rečeno je u petak u Krapini.

„Incidencija na 100.000 stanovnika u proteklih 7 dana iznosi 266, prošli tjedan je bila 141, a tjedan dana prije 175”, rekao je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana trenutno su 43 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, a ravnatelj bolnice Tihomir Vančina istaknuo je kako je vidljivo da se brojke povećavaju te da je zadnjih desetak dana bilo od 40 do 50 pacijenata u bolnici.

Željka Žnidarić, ravnateljica Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama najavila je da će se od ponedjeljka u bolnici ponovo otvoriti covid odjel.

„Dogovor da će se u ponedjeljak primiti pet pacijenata, u utorak još pet, a dalje ćemo vidjeti, ovisno o razvoju situacije”, istaknula je Žnidarić te napomenula da svi odjeli u bolnici rade normalno.

Župan Željko Kolar izvijestio je da će se nastava za učenike u Zagorju od ponedjeljka odvijati kao i dosad. Osnovnoškolci će pratiti nastavu po modelu A, kao i svi završni razredi i maturanti, a ostali srednjoškolci po modelu A i C, odnosno B.

„Imamo 25 pozitivnih učenika, od toga 12 u osnovnim i 13 u srednjim školama. Epidemiološki uvjeti dozvoljavaju nam da se nastava odvija kao i do sada”, kazao je župan.

Ravnatelj Županijskog zavoda za javno zdravstvo Tomislav Jadan kazao je da je u zdravstvenom sustavu prvom dozom dosad procijepljeno 2.167, a drugom 1 737 osoba. U domovima za starije i nemoćne procijepljeno je 1758 osoba prvom i 1 433 drugom dozom.

„Za idući tjedan najavljeno oko 3.000 doza cjepiva i to 1.700 doza Pfizera i 1.300 AstraZenece”, izvijestio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater