HAK

Zabrana prometa za treretna vozila na pojedinim cestama u Istri i priobalju

| Autor: Hina

Povodom Dana neovisnosti, 8. listopada, zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju u utorak od 14 do 23 sata, zabrana nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Novog Vinodolskog do Karlobaga zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog povremeno jakih udara vjetra na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 kilometa na sat, a na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobića vozi se uz ograničenje brzine na 60 kilometara na sat.

Dolazak izvanrednog prijevoza tereta velikih dimenzija koji se kretao od čvora Orehovica na autocesti A6 do čvora Skradin, na autocesti A1 očekuje se tijekom utorka, ovisno o vremenskim uvjetima. Zbog svojih velikih dimenzija, izvanredni prijevoz kretat će se usporeno, uz pratnju policije.

Zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja na autocesti A3 Bregana-Lipovac. Promet je sa čvora Sveta Nedelja preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pa vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini