DUBROVNIK

Za rasvjetu dubrovačkog Kazališta Marina Držića 150 tisuća kuna iz MRRFEU

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu druge faze projekta modernizacije rasvjetnog parka Kazališta Marina Držića, vrijedan 150 tisuća kuna, uručila je ravnatelju Paolu Tišljariću državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Nikolina Klaić.

Državna tajnica Klaić istaknula je kako Grad Dubrovnik do 2017. godine uopće nije koristio sredstva iz fondova Europske unije, ali je u posljednje tri godine značajno povećao broj prijava na natječaje za sredstva Europske unije ili Ministarstva.

"Prošle godine dodijelili smo Kazalištu 90 tisuća kuna, a sada slijedi druga faza projekta. Što se tiče kulturnih ustanova, 'probili smo red' s Dubrovačkim ljetnim igrama i Kazalištem Marina Držića, a nadam se da će biti još natječaja i u budućnosti", izjavila je Klaić te napomenula kako su sredstva za kulturu povučena još 2016. godine, na početku trenutne financijske perspektive.

Ravnatelj Tišljarić podsjetio je kako se u kazališnu rasvjetu u toj ustanovi nije ulagalo više od trideset godina.

"Ovim ćemo značajno unaprijediti kvalitetu produkcije, ali i energetsku učinkovitost. U prvoj fazi obnovili smo rasvjetnu opremu u gledalištu, koja je zbog zastarjelosti zagrijavala kupolu i ugrožavala sliku Vlaha Bukovca na stropu, što je najvrjedniji dio u teatru. U drugoj fazi obnovit ćemo dio opreme na sceni, a potom nam slijedi daljnje ulaganje u zgradu, koja je u prilično lošem stanju", izjavio je Tišljarić.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je kako će se ovim sredstvima poboljšati uvjeti rada kazališta. "Brojni su problemi mučili Kazalište, ali mogu reći da ravnatelj radi izvrstan posao. Radi se sve više predstava, a vratila se i publika koja cijeni sav taj trud", zaključio je Franković.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom