VUKOVAR

Vukovarsko-srijemska županija razvila mobilnu aplikaciju "AR logo VSŽ"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U Palači Srijem u utorak je predstavljena mobilna aplikacija "AR logo VSŽ" pomoću koje se skeniranjem grba Vukovarsko-srijemske županije s bilo koje površine stvara animirani 3D model svih elemenata koje logo sadrži sa interaktivnom 3D kartom županije.

Na karti su označeni gradovi Vukovar, Vinkovci, Ilok, Županja i Otok, svaki s jednom znamenitosti.

Klikom na oznaku određenog grada aplikacija prikazuje simbole svakog grada, te govori osnovne informacije o gradu za korisnike. U Vukovaru je predstavljen Vodotoranj, u Vinkovcima to je najstariji europski kalendar Orion, u Županji počeci igranja nogometa, u Iloku Dvorac Odeschalchi, a u Otoku tamošnja suvara.

"Za razliku od Jadrana, mi ovdje moramo puno više energije unijeti da dopremo do turista, a najbrži je digitalni put. Stoga smo u nastojanju da turistima približimo ljepote naše županije, njezine povijesne i kulturne vrijednosti, odlučili ići u korak s vremenom i digitalnim dobom te realizirati ovaj projekt. Smisao je skinuti ovu aplikaciju na mobilni uređaj, skenirati grb i u par minuta doći do što više informacija o našoj županiji", pojasnila je pročelnica županijskog Upravnoga odjela za turizam i kulturu Marija Budimir.

Aplikacija je izrađena na Google platformi za građenje proširene stvarnosti ARCore, pojasnio je Mario Mikić Vučak iz osječke tvrtke Culex d.o.o. koja je realizirala projekt.

"Ova tehnologija je primjenjiva za sve i sve se više primjenjuje, a može se dorađivati, proširivati i ovo je tehnologija budućnosti. Mlade generacije jako dobro prihvaćaju informacije i lako pamte na ovaj digitalni način. Kada dođete negdje predstaviti županiju, osoba kojoj predstavljate to će zapamtiti jer ne radi se o običnoj vizit karti, klasičnoj brošuri ili dosadnom standardnom materijalu. ARCore tehnologija promijenit će budućnost i sve što se trenutno radi u svijetu, u Hrvatskoj postiže nekoliko mladih i ambicioznih tvrtki".kazao je Mario Mikić Vučak.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater