SVI NA NOGAMA

VELIKI PROSVJED U ZAGREBU: Na ulicama tisuće ljudi, među njima ima i poznatih. Covid-potvrde glavna meta

| Autor: Glas Istre


U Zagrebu je u tijeku veliki, centralni hrvatski prosvjed protiv covid-potvrda.

Nije nužno riječ, kako se često govori, o antivakserima (protivnicima cijepljenja), premda takvih među prosvjednicima sigurno ne nedostaje.

Prosvjed se zove "Svjetlom protiv tame" a organizirala ga je građanska inicijativa Prava i slobode. Prosvjednici smatraju da su uvođenjem covid-potvrda za ulazak u javne ustanove u Hrvatskoj ugrožena prava i slovode onih koji nisu cijepljeni ni preboljeli, a ne žele plaćati test, pa nemaju covid-potvrdu.

Prema prvim informacijama okupile su se tisuće, ako ne i deseci tisuća ljudi. Mnogo ljudi došlo je iz raznih krajeva zemlje, primjerice samo iz Splita 10 autobusa, a iz Istre četiri.

Među prosvjednicima, kako saznajemo, su i neki istaknuti političari koji se protive covid-potvrdama, kao što su gradonačelnik Sinja Miro Bulj i ikona desnice Zlatko Hasanbegović. Tu je još jedan popularan političar s desnog spektra - Nino Raspudić. Poznato je da je Most, u kojem su on i Bulj, veliki protivnik covid-potvrda.

Prosvjednici između ostalog pjevaju Thompsonove pjesme i ostalo sličnog karaktera, kao što je navijačka/Zajčeva koračnica "U boj, u boj".

Na Jelačićevom trgu je krcato, a oko 16 sati počeli su prvi govori s bine. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater