VARAŽDIN

Varaždinu za izgradnju reciklažnog dvorišta 3,4 milijuna kuna bespovratno iz EU

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Grad Varaždin dobio je 3,4 milijuna kuna bespovratnih sredstva Europske unije za izgradnju drugog reciklažnog dvorišta, a ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u ponedjeljak je potpisao gradonačelnik Ivan Čehok, priopćili su iz varaždinske Gradske uprave.

Riječ je o 60 posto ukupne vrijednosti projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u Varaždinu.

Prema zakonu, gradovi s više od 25 tisuća stanovnika dužni su imati dva reciklažna dvorišta, pa će se Gradu Varaždinu, posredstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dodijeliti sredstva za tu investiciju.

Gradonačelnik Čehok istaknuo je važnost uspostavljanja i opremanja još jednog reciklažnog dvorišta koje će, kako je rekao, građanima omogućiti brže, kvalitetnije i komotnije odlaganje svih vrsta komunalnog otpada.

Iz Grada Varaždina napominju kako su građani odlično prihvatili selektivno prikupljanje otpada i odlaganje na postojeće reciklažo dvorište čiji je kapacitet postao nedostatan. Izgradnjom drugog reciklažnog dvorišta postići će se željeni standard u smanjenju količina miješanog komunalnog otpada.

Reciklažnim dvorištem će upravljati gradsko komunalno poduzeće Čistoća.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater