CRIKVENICA

Uz Dan grada Crikvenice, dodijeljene čak tri nagrade za životno djelo

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tradicionalno, u lapidariju Hotela Kaštel, održana je u nedjelju navečer - u povodu Dana grada - svečana sjednica crikveničkog Gradskog vijeća, a dodijeljene su čak tri Nagrade za životno djelo.

Nagradu za životno djelo tako su dobili: slikar Marijan Mavrić, sruštveni i sportski aktivist Kuzman Dokoza i posthumno, turistički i sportski djelatnik Zdenko Ivančić (1947.-2009.).

Svečanoj sjednici – i obilježavanju 610. obljetnice prvog spominjanja imena Crikvenice – nazočilo je i više dosadašnjih dobitnika Nagrade za životno djelo.

O postignućima turističke Crikvenice, a posebice u području ulaganja u komunalnu infrastrukturu tijekom proteklih godinu dana, gdje se u projekt aglomeracije Crikvenica-Selce-Novi Vinodolski upravo ulaže pola milijarde kuna, govorio je gradonačelnik Damir Rukavina, a predsjednica Gradskog vijeća Vesna Car Samsa,  zaslužnima je uručila nagrade i priznanja.

Program je nastavljen procesijom u povodu predstojećeg blagdana Velike Gospe i koncertom Danijele Martinović na Trgu Stjepana Radića, a ponoćni vatromet otkazan je prema preporuci Hrvatske vatrogasne zajednice.

Crikveničani slave Dan grada na datum prvog pisanog spomena Crikvenice, a to je bilo u darovnici Nikole IV. Frankopana koji je 14. kolovoza 1412. darovao redu pavlina zemljište za gradnju samostana uz tadašnju župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Zaštitnica Crikvenice i Crikveničana je Velika Gospa koje se blagdan slavi dan nakon Dana grada Crikvenice, 15. kolovoza.

Na blagdan Velike Gospe, u ponedjeljak, plivat će se tradicionalni 112. Plivački maraton od Šila na Krku do Crikvenice, duljine 3500 metara, na kojem nastupaju domaći i inozemni plivači-maratonci, profesionalci i hobisti. Start je u 18 sati iz Šila na otoku Krku.

                                        

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom