ZAGREB

Učenici zagrebačke Prve privatne gimnazije na svjetskoj simulacijskoj raspravi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Učenici Prve privatne gimnazije s pravom javnosti 12. godinu za redom sudjelovali su na godišnjoj konferenciji Harvard Model United Nations - svjetskoj simulacijskoj raspravi, u organizaciji studenata Sveučilišta Harvard, održanoj o temi "Informirano djelovanje u doba krize". 

Zbog epidemiološkoga stanja konferencija Harvard Model United Nations (HMUN) 2021. održala se online, od 28. do 31. siječnja, a na debatnoj konferenciji sudjelovalo je 3500 učenika iz 40-ak zemalja, koji su se učili suočavati s izazovima međunarodnoga pregovaranja i diplomacije, simulirajući rad Ujedinjenih naroda (UN). 

Zagrebačke izaslanice zastupale su i zemlju Sijera Leone, navodeno je u utorak u priopćenju Prve privatne gimnazije s pravom javnosti, a zastupale su četiri odbora unutar Opće skupštine UN-a:  World Health Organization, World Conference on Women, Social, Cultural and Humanitarian Committee i Economic and Financial Committee. 

Istaknuto je kako se raspravljalo o koncentracijskim logorima, korporacijama, sekvencioniranju ljudskog genoma te o drugim temama.

Zagrebačke zastupnice pripremale su se  s mentoricama - Majom Breitenfeld i Dorom Ceceljom, koje su ih podučavale o radu UN-a, aktualnim političkim, kulturnim i medijskim sadržajima te o povijesnim krizama i prijeporima među zemljama.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter