ZAGREB

Konferencija GOOD inicijative "Obrazovanje u fokusu"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


GOOD inicijativa u suradnji s ekspertima i suradnicima organizira konferenciju u povodu obilježavanja godišnjice održavanja prosvjeda "Hrvatska može bolje!", a ove godine se održava pod nazivom "Obrazovanje u fokusu", priopćila je ta inicijativa.

S obzirom na okolnosti uzrokovane COVID-19 krizom konferencija će se ove godine održati online i to kroz tri panela tijekom lipnja, koji će otvoriti teme obrazovanja u doba krize (1. lipnja), nejednakosti u obrazovanju (15. lipnja) te građanskog odgoja i obrazovanja (22. lipnja). 

Prvi panel "Obrazovanje u doba krize" održat će se 1. lipnja u 18 sati na platformi zoom, preko koje će sudionici moći postavljati pitanja panelistima, a moći će se pratiti i na društvenim mrežama GOOD inicijative.

O tome kako su se snašli učitelji/ce u online nastavi, što o takvoj nastavi misle učenici i učenice osnovnih i srednjih škola, što o upravljanju školama misle ravnatelji, o frontalnoj provedbi projekta „Škola za život“ u doba krize uzrokovane štrajkom učitelja i pandemijom te što se naučilo iz krize govarat će uvodno i komentirati Boris Jokić s Instituta za društvena istraživanja.

Panelisti će biti profesorica hrvatskog jezika i književnosti iz Tehničke škole u Vukovaru Lilijana Radobuljac, ravnatelj OŠ Milana Langa iz Bregane Igor Matijašić,  ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać, maturantica, II. gimnazije Iva Šimundić, samostalni savjetnik u obrazovanju Petar Bezinović.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater