ZAGREB

U Zagrebu 50 novozaraženih, najviše do sada 

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U posljednja 24 sata u Zagrebu je zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite te dodao da je trenutan broj aktivnih slučajeva zaraze 273. 

"Tijekom jučerašnjeg dana u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je 390 osoba, 50 je novih slučajeva u Gradu Zagrebu i to je najveći broj do sada", kazala je zamjenica ravnatelja tog zavoda Sandra Šikić na konferenciji za medije.

Zbog novih slučajeva oboljenja, 132 osobe podvrgnute su mjerama samoizolacije. Ukupno je trenutno 273 aktivna slučaja zaraze koronavirusom i 605 aktivnih samoizolacija.

I dalje je najveći broj oboljelih, njih 28, izloženo virusu na godišnjim odmorima, 12 osoba su kontakti prije oboljelih, kod šestoro je epidemiološka anamneza, troje su uvezeni slučajevi zaraze iz Bosne i Hercegovine, a kod jednoga je epidemiološka anamneza u tijeku. 

Neće biti proglašavanja prirodne nepogode zbog poplava u Zagrebu

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić izvijestila je kako je zbog urbanih poplava koje su zadesile Zagreb krajem srpnja neće biti proglašena elementarna nepogoda.

"Po Zakonu o ublažavanju i ukalnjanju posljedica prirodnih nepogoda, nisu ispunjeni kriteriji za proglašavanje stanja prirodne nepogode, a u Gradskoj upravi intenzivno tražimo model kako bi se građanima isplatila novčana pomoć za ublažavanje i otklanjanje posljedica poplava", kazale je. 

Izvijestila je kako je i kako Gradski ured za mjesnu samoupravu zaprimio 2 145 zahtjeva za naknadu štete nastale od poplava na području Donjeg grada, Gornjeg grada, Črnomerca, Trešnjevke, Pešćenice, Žitnjaka i Novog Zagreba.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater