ZAGREB

U Zagrebu 409 novooboljelih

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Zagrebu je u protekla 24 sata 409 osoba novozaraženo koronavirusom, a 308 ih se oporavilo, pa je trenutno na zagrebačkom području ukupno 2.201 aktivan slučaj bolesti covid-19, priopćio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Testirano je 858 uzoraka, od kojih je 195 bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 408 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 393 osobe.

Od 408 oboljelih osoba, 211 su kontakti s već zaraženim osobama, a šest je osoba doputovalo iz Njemačke, Srbije, Grčke, Turske, Poljske i Dominikanske Republike. 130 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a za 36 osoba obrada je u tijeku.

Kod sedam je osoba moguće izlaganje tijekom obiteljskih okupljanja i izlazaka. Osam je osoba izloženo na radnom mjestu, pet u obrazovnim ustanovama, a pet je osoba obrađeno od strane liječnika obiteljske medicine. 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su dva korisnika i jedna nezdravstvena djelatnica.

U srijedu je, zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus, kod 48 učenika, četiri nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih te 35 učenika i jednog nastavnika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 347 učenika osnovnih i 164 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno su dvije osobe.

Na cjepnom punktu na Zagrebačkom velesajmu tijekom srijede je cijepljeno 445 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 256 osoba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini