ZAGREB

U Zagrebu 370 novih osoba zaraženo koronavirusom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 370 osoba u zadnja 24 sata u Zagrebu u kojemu su trenutno 2243 aktivnih slučajeva zaraze, priopćio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 49.064, što je 259 osoba više nego dan ranije, stoji u priopćenju.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Zavoda obavljena su 1262 testiranja na covid-19, a 216 nalaza bilo je pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 215 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 668 osoba.

Od 215 obrađenih pozitivnih osoba 83 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 98 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba.

Obrada za 21 osobu je još u tijeku, a šest ih je doputovalo iz BiH, Njemačke, Italije, Srbije i Francuske. Jedna je osoba djelatnik/korisnik doma za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Kod dvije je osobe moguće je izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod tri osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su četiri novooboljela djelatnika i jedan korisnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa kod 11 učenika i sedam nastavnika osnovnih te devet učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 221 učenika osnovnih i 192 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater