VELIKA GORICA

U velikogorički Dom zdravlja isključivo nakon trijaže

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ispred velikogoričkoga Doma zdravlja postavljen je šator koji će služiti za trijažu radi pojačane kontrole ulaska pacijenata u Dom zdravlja jer je bilo slučajeva da su dolazile osobe kojima je određena samoizolacija a da na to nisu upozorile, izvijestio je u četvrtak Stožer civilne zaštite.

Zbog toga je dio osoblja Doma zdravlja u samoizolaciji i više nije na usluzi goričkim pacijentima, priopćeno je iz velikogoričkog Stožera CZ. 

Ravnatelj velikogoričkoga Doma zdravlja dr. Zagorac, koji je bio na testiranju i čiji je nalaz negativan, kako je priopćeno, u ordinaciji u Črnkovcu imao je pacijenata s koronavirusom.

"Nisam to znao niti se to tako prezentiralo. Rekao je da nije bio nigdje u kontaktu i da nije bio vani, dakle - nikakvu pozitivnu anamnezu nije imao", rekao je dr. Zagorac.

Od prošlog petka u velikogoričkome Domu zdravlja radi ambulanta namijenjena isključivo potencijalno zaraženim osobama, a iz dana u dan prilagođava se njezin rad novim uvjetima te novim informacijama i smjernicama. No, umjesto praćenja uputa, neki pacijenti su sami donosili zaključke što je najbolje za njih i dolazili u sve dijelove Doma zdravlja mimo uputa.

"To se više ne smije događati da ne bi došlo do proboja u velikogorički zdravstveni sustav, a onda bi mogao nastati veliki problem",  poručio je dr. Zagorac.

"Zato shvatite sva upozorenja ozbiljno. Više nemamo niti vremena niti prostora za pogreške. Budemo li neodgovorni i neozbiljni, neće nam ostati više nitko tko će liječiti naše roditelje, djecu, članove obitelji, prijatelje", ističe se u priopćenju Stožera civilne zaštite.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini