VLADA

U Sabor upućen izmjene 61 zakona radi usklađivanja sa Zakonom o sustavu državne uprave

| Autor: Hina
Hina

Vlada je u saborsku proceduru u četvrtak uputila izmjene 61 zakona koji se usklađuju s novim Zakonom o sustavu državne uprave, odnosno regulira se ukidanje dužnosničkog mjesta pomoćnika ministara, umjesto kojih se uvode ravnatelji uprava, kao i pripajanje ureda državne uprave županijama.

Ovim izmjenama provode se reformske mjere Vlade - decentralizacija i racionalizacija te depolitizacija, istaknuo je na vladinoj sjednici državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić.

Predviđeno je, naime, gašenje ureda državne uprave u županijama i povjeravanje gotovo 98 posto njihovih poslova županijama, kao i racionalizacija broja zaposlenih kroz poticajne mjere predviđene Zakonom o sustavu državne uprave.

"Omogućena je još jedna reformska mjera Vlade, a to je depolitizacija koja se odnosi na pomoćnike ministra", naglasio je Nekić.

Naime, izmjenama u Sabor upućenih zakona, regulira se ukidanje dužnosničkog mjesta pomoćnika ministara, umjesto kojih se uvode ravnatelji uprava sa statusom državnih službenika.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater