ZAGREB

U Novome Vinodolskom završava Mala škola hrvatskog jezika i kulture

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Novome Vinodolskom u petak završava Mala škola hrvatskoga jezika i kulture koja je ove godine, od 19. srpnja, okupila 53 polaznika iz 11 europskih i prekooceanskih zemalja, izvijestila je Hrvatska matica iseljenika (HMI), organizator Škole.

Temeljni cilj Škole, koju pohađaju djeca u dobi od devet do 16 godina, je da djeca koja žive izvan Hrvatske, s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Ove godine tu su priliku imali polaznici iz SAD-a, Brazila, Mađarske, Luksemburga, Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Švedske, Francuske, Poljske i Kosova.

Program Škole održavao se u Domu Crvenog križa grada Zagreba Hostelu Villa Rustica, a djeca su mogla sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska i filmska) te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja, navodi HMI.

Mala škola hrvatskoga jezika i kulture provodi se u kontinuitetu od 1993. godine i do sada je u njoj sudjelovalo gotovo tisuću i pol djece iz više od trideset zemalja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini