ZAGREB

Ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture na Krku 

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture za nastavnike i studente hrvatskoga jezika iz dijaspore pod vodstvom profesorice Sanje Vulić održava se u gradu Krku do 3. srpnja 2021. godine, priopćio je Fakultet hrvatskih studija.

Škola koja je počela jučer održava se u organizaciji Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i uz potporu Grada Krka i Udruge "Knezovi Krčki Frankopani". 
Uz svakodnevnu nastavu hrvatskoga jezika organiziranu u skupinama i prilagođenu znanju polaznika, program obuhvaća jezične i kulturološke radionice i predavanja, kvizove znanja te poučne izlete, kojima spaja učenje i zabavne aktivnosti u jednu neraskidivu cjelinu. 
Škola se organizira u okviru projekta Suradnja s hrvatskim autohtonim zajednicama u dijaspori. 
Prof. Vulić održala je predavanje o najstarijim hungarizmima u hrvatskom jeziku, a Lidija Bogović vodila je radionicu o tvorbi riječi u hrvatskom jeziku, dok je o iskustvu predavanja hrvatskoga jezika na Sveučilištu u Napulju govorila Suzana Glavaš. 

Polaznici iz Argentine, Njemačke, Mađarske i Italije, uz pratnju članova Udruge „Knezovi Krčki Frankopani“ predvođenih Petrom Kopanicom, među ostalim, obići će crkvu sv. Marije Magdalene u Portu, arheološke lokalitete na Dubašnici, obiteljsku etno-kuću Ivice i Petra Bogovića. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater