ZABOK

U Krapinsko-zagorskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a nakon 18 dana bez hospitaliziranih covid pozitivnih osoba, u bolnici u Zaboku jedan je pacijent na kisiku.

Rečeno je to u petak u Zaboku, na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite, uz informaciju da je trenutno na području županije aktivno pet slučajeva zaraze, dok je u samoizolaciji sedmero ljudi.

"Broj novooboljelih na 100.000 stanovnika dodatno je pao pa trenutno iznosi 1,6 dok je tjedan ranije iznosio 4,8. Tijekom srpnja imali smo čak 17 dana bez ijedne novooboljele osobe te smo kroz čitav mjesec evidentirali 20 novooboljelih", izjavila je zamjenica načelnika Stožera Petra Vrančić Lež.

Marina Stankovic Gjuretek iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo izvijestila je da je dosad procijepljeno više od 88 000 ljudi.

Prvom dozom procijepljeno je 45,5 posto odraslih osoba, a drugom dozom njih 39,6 posto, dok ukupan obuhvat odraslih osoba kompletno procijepljenih iznosi 40,6 posto, rekla je Stanković Gjuretek, ocijenivši da je to dobar postotak, ali još uvijek ispod hrvatskog prosjeka.

Epidemiološku sliku Krapinsko-zagorske županije župan Željko Kolar ocijenio je odličnom. Kazao je da je situacija dobra gleda li se broj ukupno procijepljenih, a vrlo dobra kad se u obzir uzmu podaci o broju cijepljenih drugom dozom. Upozorio je da nas na jesen očekuje četvrti val pandemije te da broj zaraženih može vrlo brzo porasti, zbog čega se, naglasio je, treba cijepiti.

"Danas imamo četvero preminulih u Republici Hrvatskoj od kojih nijedan nije bio cijepljen. To su dovoljna upozorenja", zaključio je Kolar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum