JEDNA OD NAJMLAĐIH ŽRTAVA

U KB Dubrava preminuo je 23-godišnjak koji je, ističe ravnatelj bolnice, imao samo visoki tlak i umjerenu pretilost

| Autor: Glas Istre
Hina

Hina


Ivica Lukšić, ravnatelj bolnice Dubrava u Zagrebu, rekao je za N1 da su tijekom zime imali mnogo više posla nego sada. Ta bolnica došla je danas u prvi plan jer su stigli izvještaji da im je sve teže raditi zbog mnogo hospitaliziranih. Ali Lukšić je to otklonio, dodavši da dobivaju pomoć i iz drugih zagrebačkih bolnica…

"Aktivno se borimo, nije jednostavno, teško je, ali se trudimo. Druge bolnice preuzele su naše bolesnike koji nisu covid-pacijenti i hitnu. Trpimo svi na svoj način", rekao je.

Trenutačno u Dubravi imaju više od 320 hospitaliziranih, a 55 osoba je na respiratoru. Ipak, Arena im u ovom trenutku nije potrebna.

Nažalost, minulog vikenda preminuo je mladić od 23 godine koji je, istaknuo je Lukšić, došao s teškom pneumonijom, ali bez većih komorbiditeta.

"Imao je umjerenu pretilost i hipertenziju, ali covid je ozbiljna bolest. Vidimo to kroz post-covid. Covid je bolest koja ima utjecaj na više sustava i ostavlja posljedice", rekao je Lukšić i dodao da je jedini izlazak iz ove situacije masovno cijepljenje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini