PULA

U Istri 62 nova slučaja zaraze, od početka pandemije 5.595 zaraženih

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U posljednja 24 na istarskom poluotoku potvrđena su 62 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u pulskoj bolnici umrla je 89-godišnja osoba, dok je od početka pandemije zaraženo 5.595 građana i umrlo 72-oje ljudi.  

"Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 62 novozaraženih osoba s područja županije, od toga se za 40 osoba radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod četiri osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to tri s područja Zagreba te jedan iz Rijeke" - naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se  u epidemiološkoj obradi nalazi 18 osoba. 

U međuvremenu, od jučer, izliječeno je 58 osoba, trenutno je u Istri 562 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1613 osoba.

Na odjelu infektologije pulske Opće bolnice na liječenju su 62 osobe, od kojih su četiri u respiracijskom centru dok je u pulskoj bolnici umrla 89- godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima. 

Inače, od početka pandemije u veljači ove godine, u Istarskoj županiji potvrđeno je ukupno 5.595 zaraženih osoba dok je umrlo 72 osobe, prosječene dobi 78 godina.

U Istri je ujedno zabilježena i prva žrtva bolesti covid-19 kada je u ožujku umro poznati ugostitelj iz Brtonigle.   

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini