ZAGREB

Troskot: Sesvetsko prigorje kao srce ekološke poljoprivredne proizvodnje 

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Mostov kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Zvonimir Troskot  najavio je u subotu u Kašini kako će se zalagati da Sesvetsko prigorje postane srce ekološke poljoprivredne proizvodnje, koje će svojim lokalnim proizvodima puniti zagrebačke tržnice.  

Predstavljajući Mostov prijedlog revitalizacije Sesvetskog Prigorja ocijenio je kako Sesvetsko Prigorje ima velik potencijal za razvoj malih i srednjih poljoprivrednih gospodarstava. 

Sesvetsko prigorje bi, smatra Troskot, s dobrom poljoprivrednom strategijom i učinkovitom ekološkom proizvodnjom moglo domaćim eko proizvodima opskrbljivati tržnice cijelog Zagreba.

Troskot i Most će se, istaknuo je, u Zagrebu zalagati za brendiranje malih domaćih proizvođača Zagreba kako bi njihovi proizvodi bili što prepoznatljiviji svim Zagrepčanima.

Ocijenio je kako Sesvetsko prigorje ima veliki potencijal ruralne sredine poželjne za život mladih obitelji, koje bi se bavile poljoprivredom, vinogradarstvom i ostalim djelatnostima.

Zalagat će se, istaknuo je, i za rješavanje pitanja prometne izoliranosti te vodoopskrbe i odvodnje, ustvrdivši kako se mora ući u koštac s infrastrukturalnim problemima.

Poručio je i kako Mostov plan revitalizacije uključuje i veliki angažman Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo koji će biti zadužen za izravno informiranje ljudi u ruralnim dijelovima Zagreba o načinima na koji mogu koristiti poticaje u poljoprivredi.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum