ZAGREB

Bekavac: Velika Gorica mora biti grad jednakih prilika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Ivan Bekavac predstavio je u subotu svoj izborni program, poručivši kako Velika Gorica mora biti grad jednakih prilika, a ne klijentelizma.

 Velika Gorica mora prestati biti grad uz koji se veže pojam korupcije i mora postati grad uz koji će se vezati pojam razvoja i mogućnosti, rekao je Bekavac, priopćeno je iz Mosta. 
 Mostov izborni program, kaže Bekavac, suvremen je i razvojan te nudi promjene i novosti koje Goričani desetljećima očekuju. 
 Naglasio je kako će kapitalnom projektu, kao što je dom za starije i nemoćne, vratiti značenje koje zaslužuje, i poručio da će ga izgraditi.

 "Potrebno je osmisliti i izgraditi gradsku polikliniku s dnevnom bolnicom", rekao je dodavši da  Velika Gorica nema autobusni kolodvor i nema na primjeren način riješen autobusni prijevoz. 
  Ocijenio je kako u Velikoj Gorici treba zaživjeti ideja o novom, suvremenom rješenju lokalnoga gradskog autobusnog prijevoza te dodao da će on to realizirati sa svojim timom. 
 Bude li izabran zalagat će se, poručio je, i za izgradnju suvremene gradske mliječne zelene tržnice na primjerenoj lokaciji i u primjerenim gabaritima. 
 Smatra također da je potrebno osigurati prostor u vrtićima za predškolsku djecu, razrednim odjeljenjima u kojima je moguće ostvariti dnevni boravak djece te primjerena i suvremena igrališta.
 Naglasio je da građani trebaju sudjelovati u većoj mjeri u radu gradske uprave te najavio racionalizaciju njezina poslovanja. 
  Bekavac kaže kako 'građani gube brojne bitke', pa tako Lomničani gube bitku sa zdravljem zbog asfaltne baze koja je ondje izgrađena protivno propisima, Velika Gorica ne sudjeluje u projektu Međunarodne zračne luke koja se nalazi na njezinom području i ne vodi se briga o vodotocima Turopolja koji se nalaze i na području Velike Gorice.
 Zastupnica u Hrvatskom saboru Marija Selak Raspudić poručila je kako će se Bekavac stavit na raspolaganje građanima Velike Gorice jer se on dokazao u svojoj struci pa će se, bude li izabran,  dokazati i kao gradonačelnik Velike Gorice.
 Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je da iza Bekavca, osim Mosta, stoje i druge političke opcije, nezavisne liste i inicijative te istaknuo da računaju na pobjedu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini