OTOČAC

Troje novooboljelih u Otočcu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U Otočcu su tri novooboljele osobe od covida-19, od kojih je jedna sudjelovala na sportskom nadmetanju koje se ondje održavalo prošlog vikenda.  

S tim u vezi epidemiološka situacija nije dobra, rekao je u petak Hini epidemiolog Ivan Stanić tijekom intenzivne obrade kontakata.

Kaže da bračni par zarazio u Đakovu, ali da na povratku nisu imali mnogo ostvarenih kontakata. Pozitivan nalaz za treću osobu je stigao kasno sinoć, tu je ostvareno puno kontakata i od ranog se jutra obrađuje teren, kontaktiraju se zavodi za javno zdravstvo drugih županija i njihovi stožeri, dodao je.

Iz Stožera Civilne zaštite Ličko-senjskoj županije priopćili su da su dvije osobe bez simptoma na kućnom liječenju, a treća oboljela osoba je na liječenju u Općoj bolnici Ogulin i dobrog je općeg stanja.

Epidemiolog Stanić je izrazio bojazan da se neće lako naći izvor zaraze kod treće osobe budući da radi više poslova unutar sportskog objekta u kojem se održavalo sportsko natjecanje klubova iz više županija.

"Kao država i pojedinci, moramo se suočiti s činjenicom da se uz liberalizirano kretanje, normalan rad kafića, sportskih i drugih objekata neće moći kontrolirati epidemija - previše je kontakata i prekasno se dođe do nalaza da bi se uspješno kontroliralo kretanje zaraze", smatra Stanić.

Predložio je građanima Otočca da ozbiljno shvate stanje, da se samoinicijativno vrate mjerama koje su se ranije ozbiljno provodile - a to je izbjegavanje svih kontakata koji nisu nužni i fizički razmak od drugih ljudi, dezinficiranje ruku, a posebno da u sredstva javnog prijevoza i u drugim zatvorenim prostorima koristimo maske preko usta i nosa.

Tri slučaja u Otočcu prvi su slučajevi novooboljelih osoba nakon 75 dana bez zaraze u Ličko senjskoj županiji.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater