i toga ima

SVI ŠOKIRANI IZGLEDOM VILE NA HVARU Investitor pak tvrdi "Spasili smo uvalu!"

| Autor: Glas Istre
screenshot twitter

screenshot twitter


Društvenim mrežama proširila se fotografija vila koja se gradi u uvali Podstine na Hvaru. Mnogi su, gledajući fotografiju, ostali ogorčeni, pa i zgroženi. Uvjereni su da se gradnjom devastiraju i obala i plaža. No, investitor tvrdi sasvim drugačije, prenosi Novi list

“Ni govora ovdje o devastaciji obale nema, dapače, riječ je o njezinu spašavanju”, govori za Otvoreno more Slobodne Dalmacije Josip Dobronić, predstavnik tvrtke koja u hvarskoj uvali Podstine gradi kuće za odmor.

Jedna od tih kuća nedavno je dobila i pomoćni objekt s terasom koja “visi” nad plažom poput šalovanog “skywalka”, dok se ispod nje nalazi zabetonirana strmina čineći čitav krajobraz, poglavito kad se promatra s morske strane, zaista neprivlačnim.

Ljudima koji su ovaj prizor vidjeli i fotografirali čini se da je riječ o još jednom primjeru devastacije dalmatinske obale. Međutim, investitor smiruje situaciju i tvrdi – fotografije ostavljaju krivi dojam.

“Sve će to doći na svoje kad najesen završimo čitav posao. Pokos će biti prekriven puzajućim biljem, a slika će biti puno ljepša”, najavljuje Josip Dobronić.

Tvrtka koju predstavlja zove se Podstine d.o.o., registrirana je na Cipru, a vlasnik joj je Austrijanac. Vilu s fotografije koja obilazi zemlju gradi, pak, u partnerstvu sa Splićaninom Daliborom Ćorićem.

“Ja ne znam što je ljudima, pa nismo valjda toliko blesavi da baš na ovom mjestu bespravno gradimo. To bi bilo isto kao da posadite marihuanu pred vrata policijske postaje”, slikovito će Ćorić.

Naime, neposredno u blizini smještena je znamenita vila Kovač, državni ljetnikovac, u kojem se znaju odmarati najviši državni dužnosnici. Lokalni stanovnici znaju je i kao “Bakarićevu vilu”. Bila je, naime, omiljena ljetna rezidencija ovog jugoslavenskog komunističkog funkcionera.

Zadnjih godina vilu Kovač, pak, koristili su Stjepan Mesić i Zoran Milanović.

Daliboru Ćoriću već je, kaže, puna kapa. I ne želi više govoriti “o slučaju kojeg nema”. Zato situaciju objašnjava Josip Dobronić.

“Sve što radimo, radimo prema papirima, sve dozvole imamo, pa i dozvolu, odnosno suglasnost, za sanaciju pokosa koji se dijelom nalazi na našoj zemlji, a dijelom na državnoj kojom upravlja Grad Hvar. O uzurpaciji pak pomorskoga dobra ovdje nema ni govora”, uvjerava Dobronić.

Kad su počeli graditi, a ima tome više od dvije godine, bili su i prijavljeni pa je posla bilo i za građevinsku inspekciju.

“Jesu, izlazili su inspektori na teren i nikad ništa sporno nisu našli, a i kako će kad je svaka naša aktivnost potkrijepljena službenim dokumentima”, tvrdi sugovornik Otvorenog mora.

On je s Otvorenim morem podijelio i računalni prikaz budućeg izgleda uvale Podstine, kako bi umirio sve one koji su se uznemirili trenutnim radovima, a moguće ju je pogledati OVDJE.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini