CRIKVENICA

Svečano obilježen Dan grada Crikvenice, nagrada za životno djelu Karlu Stipaniću

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Dan grada Crikvenice, 14. kolovoza, obilježen je u petak svečanom sjednicom Gradskog vijeća, a  nagrada za životno djelo tom je prigodom uručena bivšem vaterpolistu Karlu Stipaniću.

Dan grada Crikvenice, 14. kolovoza, određen je daleke 1412. godine kad je Nikola IV. Frankopan darovnicom omogućio tadašnjim pavlinima gradnju samostana uz crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije. Prema toj crkvi – u domaćem čakavskom govoru 'crikv' – grad je i dobio ime – Crikvenica.

Na svečanosti su uručena i godišnja priznanja uspješnim poduzetnicima, kulturnim i odgojno-obrazovnim ustanovama i zaslužnim pojedincima.

Nagradu za životno djelo i za iznimna postignuća te značajan doprinos razvoju sporta i za doprinos ugledu Crikvenice, crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina uručio je bivšem vaterpolistu Karlu Stipaniću.

Stipanić je rođen 8. prosinca 1941. u Crikvenici gdje je i počeo karijeru vaterpolista, a najveće uspjehe ostvario je kao reprezentativac bivše države osvajanjem zlatne medalje na Olimpijadi u Meksiku 1968. godine te srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964.

Stipanić je na prijelazu iz 20. u 21.stoljeće nagrađen iznimnim priznanjem kao Sportaš Crikvenice 20. stoljeća.

Karlo Stipanić živi u Crikvenici i u švicarskom Luganu.

Na svečanosti s o postignućima u razvoju Crkivenice, turističkog gornjojadranskog središta, govorili predsjednik Gradskog vijeća Josip Friš i gradonačelnik Damir Rukavina.                


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom