novo normalno

STRUČNJACI UPOZORAVAJU Ako ne budemo odgovorni, za mjesec i pol dana u Hrvatskoj bi moglo biti 5 tisuća oboljelih od koronavirusa! VIŠE NISU UGROŽENI SAMO STARI I BOLESNI!

| Autor: Glas Istre
(EPA)

I nekoliko mlađih osoba u Hrvatskoj u ovom trenutku ima teži oblik zaraze koronavirusom te se nalaze na bolničkom liječenju, potvrdila je jučer Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Najmlađa je 16-godišnja djevojčica, piše Jutarnji.

Vladin Znanstveni savjet za koronavirus nije pretjerano optimističan. Naime, Savjet procjenjuje da će se, ako ne bude promjena u ponašanju, ali i smanjivanja osoba na okupljanjima, za tri tjedna broj novooboljelih povećati za dvije tisuće, odnosno da bi za mjesec i pol dana moglo biti i pet tisuća oboljelih. U najblažoj varijanti, procjena je još dvije tisuće novozaraženih, doznaje Jutarnji.

U ovom valu širenja zaraze prevladava mlađa populacija te se smatralo da je to dobra vijest jer obično imaju bolje kliničke slike od starijih. No, i među mlađima neki reagiraju jako loše, a struka je posebno upozoravala da je samo pitanje vremena kad će zaraza s mlađih prijeći na starije.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini