ŠTIKADA

STRAŠAN POKOLJ: Vukovi u Lici zaklali čak 87 ovaca i janjaca!

| Autor: Glas Istre
(Foto: Hrvatski krški pašnjaci Facebook)

(Foto: Hrvatski krški pašnjaci Facebook)


Vučji čopor je u Lici napravio rekordni masakr nad ovcama. O nemilom događaju je izvijestila Facebook stranica “Hrvatski krški pašnjaci”, a napisali su da su vukovi sinoć u selu Štikada u blizini Gračaca preskočili zaštitnu ogradu, ušli u štalu i krenuli s klanjem ovaca, piše Net.hr.

Noć je završila crnim rekordom – vukovi su ubili čak 87 ovaca i janjaca. Stočari iz Like i Dalmacije svake godine imaju problema s vukovima te im oni rade štetu. Obično se radi o manjim stadima ili pojedinačnim slučajevima jer ovčarski psi otjeraju vukove.

Kao što to obično biva, vukovi su pojeli jedva par kilograma mesa zaklane stoke. Stočari su razočarani jer misle da će država, kao što to često čini, za sve okriviti pse lutalice ili im pak isplatiti manju štetu.

U Štikadi kod Gračaca vukovi preskočili ogradu, upali u štalu i zaklali 87 ovaca. Država koja zaista želi biti...

Objavljuje Hrvatski krški pašnjaciSubota, 17. travnja 2021.

“Država koja zaista želi biti samodostatna u proizvodnji hrane ne bi smjela štititi vuka nego poljoprivrednike!!! Sve zemlje koje se bave ozbiljnom poljoprivrednom proizvodnjom su dozvolile odstrel vuka a neke su ga odstranile sa svojih teritorija.

Da se ovakvo nešto desilo u Francuskoj ili nekoj drugoj zemlji, stočari bi bili na ulicama, a usmrćene ovce ispred Ministarstva i Vlade. Postali smo zemlja sa što manje stanovnika, a sve više i više vukova”, napisali su stočari na stranici posvećenoj hrvatskim pašnjacima, piše Net.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini