ZA SLOBODU NOVINARSTVA

ŠTRAJK GLAĐU Kontroverzni novinar odbio hospitalizaciju i nastavlja borbu DOMAGOJ MARGETIĆ NA KORAK DO SMRTI

GI

GI


Stav liječnika hitne pomoći bio je da Margetića treba hitno hospitalizirati i pružiti mu potrebnu medicinsku pomoć. Margetićevo stanje je izuzetno ozbiljno i pozivamo sve one koji mogu utjecati na eventualno stvaranje uvjeta u kojima bi istraživački novinar Domagoj Margetić prekinuo štrajk glađu da to i učine, poručuju na Facebooku prijatelji Domagoja Margetića

Zdravstveno stanje Domagoja Margetića – kontroverznog i nagrađivanog zagrebačkog istraživačkog novinara koji štrajka glađu zbog prijetnji kojima je izložen – ušlo je početkom tjedna u kritičnu fazu. Kako su na društvenim mrežama izvijestili njegovi suradnici, u noći s ponedjeljka na utorak Margetiću je pozlilo te je u 41. dan štrajka ušao u iznimno teškim zdravstvenim okolnostima.

„U trenutku kad je izgubio svijest, s njim su bili kolege i prijatelji. Došlo je do krvarenja debelog crijeva, ukočenosti desne strane glave, jakih bolova u bubrezima, a ponovno su ustanovljene i teškoće u radu srca. Intervenirao je tim hitne pomoći, više puta tijekom intervencije upozorili su Domagoja na njegovo izuzetno ozbiljno i kritično zdravstveno stanje, ali budući da je u tom trenutku bio pri punoj svijesti, potpisao je da odbija preporučenu hospitalizaciju, na čemu su liječnici više puta insistirali. Stav liječnika hitne pomoći bio je da Margetića treba hitno hospitalizirati i pružiti mu potrebnu medicinsku pomoć. Margetićevo stanje je izuzetno ozbiljno i pozivamo sve one koji mogu utjecati na eventualno stvaranje uvjeta u kojima bi istraživački novinar Domagoj Margetić prekinuo štrajk glađu da to i učine”, objavili su njegovi prijatelji na Facebook profilu.

Prijatelji Domagoja Margetića tvrde je u dogovoru s njima najavio podnošenje nove prijave zbog najnovijih prijetnji i pritisaka, za koje je saznao upravo tijekom pretprošle večeri.

„Domagojevo stanje je vrlo ozbiljno i kritično, na što su upozorili i liječnici, te naglasili da, sve dok je pri punoj svijesti, nijedan liječnik ne smije poduzimati išta bez Domagojeve suglasnosti,” čuje se iz „stožera” novinara Domagoja Margetića. (D. GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of