SPLIT

Splitski SDP predlaže osnutak gradskog fonda za energetsku obnovu zgrada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Splitski SDP najavio je u ponedjeljak kako će tražiti da se u sklopu proračuna za 2022. godinu osiguraju tri milijuna kuna za osnutak gradskog fonda za energetsku obnovu zgrada.

SDP će u sljedećem proračunu predložiti da se osnuje fond za energetsku obnovu zgrada i tražit ćemo da se za tu svrhu osigura iznos od tri milijuna kuna na godinu, rekao je na konferenciji za novinare tajnik splitskog SDP-a i gradski vijećnik Davor Matijević.

Po njegovim riječima, prednost za energetsku obnovu trebaju imati zgrade koje su izgrađene prije 1980. godine, zatim one izgrađene između 1981. i 2000. godine te zgrade izgrađene nakon 2001. godine.

"Prednost bismo dali zgradama bliže centru jer želimo popraviti dojam i vizuru grada Splita, što je bitno za turizam", istaknuo je Matijević i najavio da će SDP na sljedećoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća poduprijeti rebalans proračuna za 2021. godinu koji priprema gradonačelnik Ivica Puljak.

Na novinarski upit znači li to da se potporom rebalansu gradskog proračunana koji priprema gradonačelnik Puljak "otapaju" odnosi između SDP-a i gradonačelnika, koji su u posljednje vrijeme bili zategnuti i polemični, Matijević je odgovorio kako je za takav "polemički odnos" odgovoran gradonačelnik Puljak.

"To nije bio odabir SDP-a, gradonačelnik je grubo napao SDP", istaknuo je i dodao da se gradonačelnik Puljak odlučio za "javne obračune sa SDP-om i Mostom".

Unatoč tomu, SDP, po Matijevićevim riječima, podupire gradonačelnika Puljka u realizaciji projekata i programa koje je u splitskome Gradskom vijeću uskladila vladajuća većina kojoj pripada i SDP.

Ocijenio je da dosadašnjih pet mjeseci, koliko je Puljak na dužnosti gradonačelnika, nije dovoljno za realizaciju usklađenih projekata te da gradonačelniku treba dati vremena.

Matijević je dodao kako se "eventualno o nekom potencijalnom ukidanju podrške" može razgovarati za godinu ili dvije.

U splitskome Gradskom vijeću od 31 vijećnika dva su iz SDP-a i čine dio većine koja je nakon lokalnih izbora održanih proljetos poduprla gradonačelnika Puljka.

Nedavno je treći SDP-ov gradski vijećnik Ante Franić istupio iz te stranke jer se nije slagao s postupcima gradonačelnika Puljka i sada je nezavisni vijećnik.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater