SPLIT

KORONAVIRUS U SPLITSKOM STARAČKOM DOMU Sumnja se da je zaraženo najmanje deset korisnika. SVI SU EVAKUIRANI

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Zbog sumnje na koronavirus, tijekom večeri je počela evakuacija štićenika Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu. U KBC Split na Križinama bit će prebačeno pedesetak umirovljenika, a dosadašnje pretrage pokazale su da je desetak umirovljenika pozitivno, doznaje Hina iz bolnice.

U KBC će biti transportirano pedesetak umirovljenika koji su uglavnom polupokretni, tj. za kretanje koriste hodalice, štapove i sl. 

Kako se doznaje, pripremljen je tim da umirovljenike transportira iz Doma u KBC, a to bi trebalo trajati gotovo cijelu noć. U bolnici tvrde da su dobro pripremljeni i imaju sve uvjete za prihvat bolesnika.

Nakon što u KBC budu prebačeni umirovljenici koji su boravili na drugom katu Doma, taj prostor će se isprazniti i dezinficirati kako bi se tamo mogli vratiti oni koji budu negativni na Covid-19.

Dom za starije i nemoćne osobe u okviru stalnog smještaja pruža usluge stanovanja, prehrane, pomoći i njege, socijalnog rada, brige o zdravlju, odmora i rekreacije, te drugih aktivnosti i stručnog tretmana za oko 300 korisnika.

Ima pokretne i teže pokretne korisnike, nepokretne, dementne i oboljele od Alzheimera.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater