SPLIT

Split- Zatvorene službenice grada suspendirane

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dvije službenice grada Splita koje su prije devet dana uhićene u velikoj PNUSKOK- ovoj akciji  su suspendirane, rekao je u četvrtak na  sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Ivica Puljak odgovarajući na pitanje nezavisne vijećnice Branke Ramljak.

Nezavisna Ramljak postavila je pitanje kakav je status te dvije zaposlenice koje se sada nalaze u istražnom zatvoru, kao i tko obavlja njihove poslove.

Puljak je odgovorio kako postupaju po Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi prema kojem se službenici protiv kojih je pokrenut istražni postupak i određen pritvor  udaljuju iz službe.

Riječ je o bivšoj voditeljici Odsjeka za graditeljstvo grada Splita Ladi Pocrnić Mladinić i njezinoj kolegici, višoj savjetnici za provedbu dokumenata prostornog uređenja Ljiljani Poletti Kopešić koje se terete da su pogodovale i primale mito od građevinskih poduzetnika.

U toj PNUSKOK-ovoj akciji uhićeno 12 osoba među kojima su bili i poduzetnici, te arhitekti. U istražnom je zatvoru završilo njih četvero među njima i dvije djelatnice grada.

Na dnevnom redu ove sjednici splitskog Gradskog vijeća ukupno je 31 točka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum