SISAK

Sisačko-moslavački župan Celjak prepušta županijske urede sisačkoj Gimnaziji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak odlučio je da se zgrada u Rimskoj 28, u kojoj je trenutno njegov ured i uredi županijske uprave, prilagodi za potrebe učenika Gimnazije Sisak.

Kako bi se osigurala novčana sredstva za uređenje Gimnazije Sisak, županija će prodati automobil u svojem vlasništvu, električni automobil marke Kona, dok će se drugi dio novca prikupiti od predviđenih naknada koje bi se isplatile članovima nadzornih odbora, izvijestili su iz županova Ureda.

Kada je riječ o sisačkoj Ekonomskoj školi, kako učenici ne bi morali svakodnevno putovati 20-tak kilometara u Martinsku Ves, što podrazumijeva i trošak prijevoza od gotovo dva milijuna kuna, župan Celjak je donio odluku o osiguravanju prostora u okviru Pučkog otvorenog Učilišta Kotva.

Učenike će tako čekati spremne školske klupe bez dodatnih ulaganja. Tim potezom župan Ivan Celjak ostvario je uštedu za Sisačko-moslavačku županiju u iznosu od 8 milijuna kuna, stoji u priopćenju.

„Moj prioritet su svakako bili naši srednjoškolci i pronalazak sigurnog prostora kako bi neometano mogli nastaviti svoje školovanje. Uspjeli smo pokazati da se na vrlo jednostavan način može odgovoriti na izazove u kojima se naša županija našla nakon razornog potresa, a istovremeno smo na godišnjoj razini uspjeli uštedjeti čak osam milijuna kuna", rekao je Celjak.

Ranije predložena rješenja uključivala su najam montažnih objekata, za što bi županijska uprava morala izdvojiti više od šest milijuna kuna.

Zahvalio je Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, posebno onim udrugama koje su pristale da se sredstva za njihov rad preusmjere u područje zdravstva i socijalne skrbi, a riječ je o gotovo milijun kuna.

"Hrvatski branitelji tako su ponovno pokazali spremnost pomoći našim sugrađanima, čime su dokazali da i danas, kao i u vrijeme Domovinskog rata, na njih uvijek možemo računati“, istaknuo je župan Celjak.

Zbog stabilizacije županijskog proračuna, Celjak je odlučio ukinuti nadzorne odbore SIMORA-e i Destinacijskog menadžmenta Zrin, s obzirom na to da trenutni opseg i složenost poslova ne zahtijeva rad nadzornih odbora.

Također, ukinute su naknade za upravna vijeća Centra za svemirsku i inovativnu tehnologiju i Interpretacijski centar baštine Banovine.

Na taj je način ukupno ušteđeno više od 300.000 kuna na godišnjoj razini, priopćeno je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini