ZAGREB

SDP: Mladi iz više političkih stranaka traže od Vlade Nacionalni program za mlade

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U povodu Međunarodnog dana mladih, Forum mladih SDP-a organizirao je u petak zajednički sastanak političkih pomladaka parlamentarnih stranaka na temu stanja sektora mladih s kojeg su pozvali Vladu na donošenje Nacionalnog programa za mlade.

Uz mlade SDP-ovce, sastanku su se pridružili Elizabeta Gegić i Marin Živković ispred platforme Možemo!, Bruno Jurada ispred IDS-a, Bruno Šagi ispred HSS-a i Ive Čaleta Car ispred Domovinskog pokreta. 

Potpredsjednica SDP-a i Hrvatskog sabora Sabina Glasovac upozorila je da Hrvatska godinama nema krovni nacionalni dokument koji treba targetirati problematiku mladih i ponuditi im rješenja, a Vlada je digla ruke od društvenih skupina koje su najpotrebitije i najugroženije.

Dobrim je ocijenila brisanje stranačkih različitosti i drugačijih pogleda koje okupljeni eventualno imaju kako bi radili na zajedničkom problemu - poboljšanju položaja mladih. 

"Ne pamtim kada su se mladi susretali s više problema nego što se susreću danas" rekla je Glasovac upozorivši da imamo sustav koji dozvoljava da napreduju oni koji nisu najbolji nego podobni.

Važna tema u društvu po njezinim riječima trebaju biti egzistencijalni problemi mladih, kao što su stanje s nekretninama, nezaposlenost, loše plaćeni poslovi, nesiguran posao, neadekvatno obrazovanje, ali i nedovoljan angažman mladih u društvu i lokalnim zajednicama. 

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Lovro Lukavečki sramotnim je ocijenio da Vlada na čelu s HDZ-om već pet godina nije u stanju donijeti osnovni dokument za mlade - Nacionalni program za mlade. 

"Ne želimo na to gledati skrštenih ruku, a ovo okupljanje pomladaka oporbenih političkih stranaka samo je prvi korak u pogledu zagovaranja donošenja novog Programa. Ako vladajući nisu u stanju provesti taj proces izrade Programa do kraja, mi smo im u tome spremni pomoći", istaknuo je.

Na sastanku su bili i predstavnici Mreže mladih Hrvatske, pri čemu je predsjednik Upravnog odbora Leo Staković istaknuo kako im je cilj poslati javnu poruku i javnost osvijestiti o problemima u sektoru, s posebnim naglaskom na izostanak javnih politika u vidu krovnog dokumenta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum